Matematik

2x^2-5x+c= 0

12. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

 2x^2-5x+c= 0

Og en af løsningerne skal være x = 4, hvordan gør man så.

Benytter man diskriminant metoden, men man mangler at kende værdien på c-variablen..

Lidt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af dnadan (Slettet)

Sæt x=4 og isoler c, så har du løst den :-)


Svar #2
12. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

c = -2*4^2+5*4 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af NejTilSvampe

 c = -2*4^2+5*4 = -32 + 20 = -12


Svar #4
13. december 2010 af Brateslaav (Slettet)

Hvis du kigger efter, så isolerede jeg også c.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af NejTilSvampe

 #4 - det virkede som et spørgsmål :s troede du var i tvivl om hvad du skulle gøre.. hvorfor ellers skrive den besked?


Skriv et svar til: 2x^2-5x+c= 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.