Matematik

Differentiering

12. december 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal lave en "total undersøgelse" af funktionen: f (x) = 2x^3 + 3x^2 - 12x

Først og fremmest differentierer jeg f (x) = 2x^3 + 3x^2 - 12x    til at blive 6x + 6x - x            (er det korrekt?)

Siden skal jeg finde x∈ og dm (f). Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af PeterValberg

 f'(x) = 6x2 +6x -12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. december 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 Hvorfor får du 6x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af mathon

      (2x3) ' = 2·(x3) ' = 2·(3·x3-1) = 2·(3x2) = 6x2


Svar #4
12. december 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 Hvorfor bliver den næste  x-værdi (6x) ikke også 6x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2010 af mathon


      (3x2) ' = 3·(x2) ' = 3·(2·x2-1) = 3·(2x) = 6x


Svar #6
12. december 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 ok. 

Hvordan finder jeg så x∈ og dm (f)?


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.