Matematik

ligning

13. december 2010 af Nennaz (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave der lyder således:

En funktion f er bestemt ved: f(x)= 1/ln(x)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(e,f(e))

nogle der kan hjælpe mig tak på forhånd? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af PeterValberg

 du skal have bestem den afledede funktion f'(x)

tangentens ligning i P(e,f(e)) bestemmes som:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)      hvor x0 = e

husk at ln(e) = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 -1/(x*(ln(x))^(2) dette er 1/lnx differentieret 

når jeg sætter e ind istedet for x for jeg 0 som facit. Hvad gør jeg forkert ? nogen der kan hjælpe ?


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.