Matematik

Matematik: Overfladearealet: HJÆLP!

13. december 2010 af hejsa345 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har en matematik opgave som jeg slet ikke forstår.

Der er et billede af en udfoldet papkasse hvor der så står: 50 cm, 10 cm, 25 cm, 10 cm, 25 cm. og opgaven lyder på at jeg skal beregne overfladearealet - HVORDAN? :(

Og spørgsmål nr. 2: Hvor meget kan der være i kassen?

Håber på hjælp hurtigst muligt!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 kan du uploade et billede af den eller tegne det ind på word ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af PeterValberg

 Nu kan jeg jo ikke se tegningen, men det kan du :-) del den udfoldede papkasse op i rektangler/kvadrater og udregn arealet af dem hver for sig, læg alle arealerne sammen til sidst.

Når man folder siderne på kassen op, så skulle det være muligt at bestemme bredde, højde og længde ud fra din tegning

runfanget (volumen) kan beregnes som V = bredde × højde × længde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Walsh (Slettet)

 Der var så en der kunne forklare det mere pædagogisk end jeg kunne :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2010 af cllsLkh (Slettet)

Først finder du arealet. Opgave nr. 2 skal du finde rumfanget.

Når du finder rumfanget = højde * bredde * længde

Areal = højde * grundlinje

Kan du vise tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

Lav tegningen på evt. paint og vedhæft den så vi kan se den :-)


Skriv et svar til: Matematik: Overfladearealet: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.