Matematik

Hjælp til matematik

13. december 2010 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f og g er givet ved:

f(x)= -2x^2-0,5x-3 og g(x)= 4,2x-5

a) bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.

^ håber der en der kan hjælpe mig :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) . Løsningerne er x-koordinaterne til skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af PeterValberg

 sæt funktionsudtrykkene lig hinanden:

f(x) = g(x)

-2x2 - 0,5x - 3 = 4,2x - 5

-2x2 - 4,7x +2 = 0

løs andengradsligningen på sædvanligvis, indsæt de fundne x-værdier i den ene forskrift (nemmest med g(x)) og bestem de tilhørende y-koordinater og voila, skæringspunkterne mellem f og g er fundet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af mathon

 skæring kræver bl.a.
samme 2.koordinat
         dvs
                                        -2x2 - 0,5x - 3 = y = 4,2x - 5         
hvoraf
                                        -2x2 - 4,7x + 2 = 0
 


Svar #4
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 ahh altså så skal jeg bare finde rødderne ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af PeterValberg

 af den fremkomne andengradsligning, - JA, som jeg skrev i #2

bemærk, at ved at løse andengradligningen får du kun x-koordinaten til skæringspunkterne mellem f og g
du skal efterfølgende lige bestemme de tilhørende y-koordinater, før opgaven er besvaret

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 kan det passe at rødderne er:

x1= 2,01539

x2= 0.334613

hvilken en af dem skal jeg sætte ind for at finde y koordinatorne ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke de korrekte værdier for rødderne. For hver (korrekt) rod, beregnes den tilsvarende y-værdi.


Svar #8
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 hmm okay så er jeg helt blank


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2010 af mathon

           x1 = -2,71793

           x2 = 0,367927


Svar #10
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 super har også fået det til det nu..  taak :-)


Svar #11
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 hvad er det nu E betyder på lommeregneren kan huske det betyder opløftet i 10 men kan ikke huske om det er - eller + ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

E angiver starten af 10-tals eksponenten. For eksempel 7E+4 = 7·10+4


Svar #13
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 okay men her stod der bare 5.0625E10 ? så hvordan skal jeg skrive det ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

5.0625E10 = 5.0625·1010 (med punktum som decimalkomma)


Svar #15
13. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 ja okay :-)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.