Fysik

Beskrivelse af satellitbane

13. december 2010 af Henriklm1803 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg skriver SRP om satellitbaner, og har til opgave at beskrive en satellitbane med vektorfunktioner. Satellitten skal rundt om månen.

Hvordan kan jeg beskrive satellitbanen, s(t) =   x(t)      y(t),  når accelerationen af satellitten afhænger af den position i forhold til månen, og dens position afhænger af hvor stor accelerationen er.

Jeg har prøvet med anden ordens differentialligninger, men uden held.

Jeg bruge MathCad 2001i Professional til at regne i.

På forhånd, tak :-)

Mvh Henrik Lund Mortensen


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

Jeg går ud fra, at der skal ses bort fra tyngdekraften fra jorden. I så fald brug Newtons anden lov og loven om tyngdekraft.


Svar #2
13. december 2010 af Henriklm1803 (Slettet)

 Tak for svaret :-)

Ja, der ses bort fra Jordens tyngdekraft.

Det har jeg gjort, og jeg har også lavet ligningen for accelerationen.

a(t)=G* (Mmåne /  afstand(t)^2)

Problemet opstår når jeg skal opdele den i komposanter i x- og y retningen. 

ax(t)=G* (Mmåne / afstand(t)^2) *  cos(v)

ay(t)=G* (Mmåne / afstand(t)^2) * sin(v)

Hvor v er vinklen til vandret.

Både vinklen og afstanden afhænger af  x(t) og y(t), og da det jo er x(t) og y(t) jeg er på jagt efter kan jeg ikke lige gennemskue hvordan jeg skal løse problemet.

Mvh Henrik Lund Mortensen
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af peter lind

Du kan bruge keplers love. Selve det at løse disse differentialligninger er meget svært. Du kan evt. bruge et CAS værktøj til det.


Svar #4
13. december 2010 af Henriklm1803 (Slettet)

 Tak, jeg prøver! :-)


Skriv et svar til: Beskrivelse af satellitbane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.