Matematik

Ligninger.....

13. december 2010 af frederikkeon (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej. 

Jeg håber I kan hjælpe mig med følgende: 

En kasse uden låg skal kunne rumme 125^3. Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er x + 3. 

Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x. 

På forhånd tak.

Frederikke


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af qktp (Slettet)

Højden er vel for:

højde*bredde*længde = volumen = 125^3. Dermed:

volumen / (bredde*længde) = højde:   125^3 /(x*(x+3))=125^3/(x^2+3x).

Af kassens overflade går jeg ud fra du mener det YDRE areal (?):

Bunden: A_bund = længde * bredde = (x+3)*(x)

De 4 sider: A_Sider = 2*(højde*bredde) +2*(højde*længde) = 2*(125^3 /(x*(x+3))*x)+2*(125^3 /(x*(x+3))*(x+3))

= 2*(125^3 /((x+3)))+2*(125^3 /(x))

Totale Areal = A_Bund + A_Sider.

Hvis du skal have det indre areal med også uden at tænke på kassens tykkelse, er der vel bare 8 sider og 1 bund.


Skriv et svar til: Ligninger.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.