Matematik

Hjælp til opgave !

13. december 2010 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Nu har jeg virkelig prøvet at regne .. men kan simpelhen ikke løse opgaven:

Et matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved:

f(x)=b*x^a

Hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram nedenstående tabel viser antal kræftdødsfald for forskellige indtag af frugt og grønt.

indtag af frugt og grønt (gram):  225,       625

Antal kræftdødsfald:                    15000,   9000

a) bestem a og b: der har jeg så fået a til at være -0,5 og b: 225000

b) hvad er det daglige indtag af frugt og grønt, hvis det årlige kræftdødsfald er 10000?

c) Hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større, hvis det årlige antal kræftdødsfald i Danmark var 5% mindre?

er gået helt i står ... så håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

b) Løs ligningen f(x) = 10000

c) Løs ligningen (f(x-0,05)-f(x))/f(x) = (x(1+r)-x)/x


Skriv et svar til: Hjælp til opgave !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.