Matematik

optimerings opgave

13. december 2010 af Frook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået opgaven:

En kasse uden låg skal kunne rumme 125dm^3 . Kassens bredde (målt i dm) er x, og
kassens længde (målt i dm) er 2x
 

Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

jeg er rimelig lost der fulgte ingen tegning med opgaven, men

en kasses rumfang er l*b*h

så må jeg vel skulle sige, at = 2x*x*y=125 har kaldt højden y selvom den opgaven siger, at den skal kaldes x, men jeg skal vel isolere y ved at sige y=125/2x*x = y=125/2x^2 og så sætte den ind på y's plads så der kommer til, at stå 2x*x*(125/2x^2), men når jeg så differantiere på cas(lommeregner) får jeg 500*x^3 og så solver den igen i cas(lommeregner) solve((500*x^3)=0,x) ender jeg med 0 og det giver jo ikke mening hvad gør jeg forkert? 

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af NejTilSvampe

 125 = 2hx^2 

h(x) = ½*125x^-2

h er højden.

O(h,x) = 2hx + 4hx + 2x^2 = 6hx + 2x^2 = 2x(3h+x)

substituer h ind i O og du er done.


Svar #2
13. december 2010 af Frook (Slettet)

aha mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: optimerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.