Matematik

hjæælp matematik

14. december 2010 af hris (Slettet)

En eksponentielt aftagende funktion er givet ved f(t) = 100 * e^ - 0.2 * t

bestem halveringskonstanten??

Nogen som kan lave og forklarer den til mig undervejs ? er lost =(


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2010 af NejTilSvampe

 T½ = -ln(2) / -0,2 = 5ln(2) = ?


Svar #2
14. december 2010 af hris (Slettet)

hvad kommer det til at give ?på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2010 af qktp (Slettet)

Kig på den tid det tager for at halvere værdien:

f(t) = 100*e-0.2t1 . 1/2f(t) = 100*e-0.2t2

Divideer den ene med den anden:

1/2= exp(-0.2(t2-t1)) -> ln(1/2)/-0.2 = t2-t1  =T1/2 = 3.47 sekunder.

Kig også på:  http://wiki.mitsted.dk/?page=Halveringskonstant


Skriv et svar til: hjæælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.