Fysik

Formler!

14. december 2010 af seha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

jeg har en opgave her, som skal laves i min fysik rapport. Jeg vil bare gerne have hjælp til hvad jeg skal gøre? eller hvordan man regner det ud? altså nogle formler.

her er opgaven:

Transport
Forstil dig, at du kørte i bil til gymnasiet hver dag. Hvor meget benzin vil du så bruge, og hvor meget CO2 udvikles. Hvad koster det? Antagelser og udregninger skal begrundes.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af natasia91 (Slettet)

du skal bruge noget med hvor mange km på literen den kører, hvor hvor langt der er og så prisen på en liter benzin.

prøv at gætte dig frem til formler ved at kigge på enhederne..


Svar #2
16. december 2010 af seha (Slettet)

 tak :-)

men, hvordan regner man så hvor meget co2 der udvikles?

her er udregningerne til det første spg.

Fra Hirtshals til Brønderslev gymnasium er der 42,2 km.
Kører i en Alfa Romeo, som kan kører 14,7 km per liter.
Statoils literpris for 95 oktan koster 11,50 kroner per liter.
- for at finde hvor mange liter man skal bruge for at kører fra hirtshals til Brønderslev gymnasium og tilbage.

liter * 14,7 km per liter = 42,2 km * 2
liter * 14,7 km per liter = 84,4 km
84,4/14,7 = 5,741496599 = 5,74 liter benzin
liter =

-man skal bruge 5,74 liter benzin for at kører fra Hirtshals til Brønderslev gymnasium og retur.

For at finde hvor meget co2 udvikles ( her kan jeg ikke komme videre) 
benzin: 0,7 kg/L * 5,74 liter =4,018 kg


Skriv et svar til: Formler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.