Fysik

Bestem tiden for en kugle

15. december 2010 af libaneseren (Slettet)

"Beregn hvor lang tid en lille kugle vil være om at rulle ned ad en 2 m lang rende som står i en vinkel på 35 grader med vandret."


Jeg ved, at man skal bruge nedstående formel, men hvad skal bruge når det er er tale om en hældning??

T=√((2*s)/a )
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2010 af NejTilSvampe

a = sin(v)*g  så vidt jeg husker. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2010 af mathon

                     t =√((2·s)/a) = √(2·(2 m)/(g·sin(35º)))


Svar #3
15. december 2010 af libaneseren (Slettet)

Mange taaak... så følgende udregning skulle passe, ikke??

taak på forhånd :)

t =√((2·s)/a)
t =√((2·s)/(g*sin(v))
t =√((2·2 m) / (9,82 m/s^2 *sin(35))
t = 0,842 sek
 


Svar #4
15. december 2010 af libaneseren (Slettet)

? :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2010 af NejTilSvampe

 #4 - yup, ser rigtigt ud


Skriv et svar til: Bestem tiden for en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.