Matematik

Løsning af en opgave med eksponentiel vækst

15. december 2010 af Fie2401 (Slettet) - Niveau: B-niveau

                                        Indbyggertal i år 2000 (mio.)                          Årlig vækstrate i perioden 1990-2000

Staten New York                               18,98                                                                                  0,54%

Staten Florida                                    15,98                                                                                   2,13%

I skemaet ses indbyggertallende for staten New York og Florida i år 200. Endvidere ses de årlige vækstrater for de to stater i perioden 1990-2000

a) Bestem, hvor mange procent indbyggertallet i alt voksede i Florida i perioden 1990-2000, og bestem indbyggertallet i Florida i 2007, hvis det forudsættes, at væksten efter år 2000 fortsætter på samme måde som i perioden 1990-2000.

HVORDAN LØSER JEG DEN?! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2010 af peter lind

Befolkning i år 1990 betegnes B0 vækstraten  r (ikke procent) vil befolkningen n år efter være B = B0(1+r)n


Svar #2
16. december 2010 af Fie2401 (Slettet)

 Tak for hjælpen!

Hvad så med dette:

Bestem, hvornår de to stater vil have lige mange indbyggere, hvis det forudsættes, at væksten i de to stater efter år 2000 forsætter på samme måde som perioden 1990-2000


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af peter lind

Sæt B1= B2 hvor B1 og B2 er befolkningen i de 2 områder udtrykt ved formlen i #1. Det vil give en ligning i n, som du kan løse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2014 af fasolka (Slettet)

Kunne du godt udbybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2014 af fasolka (Slettet)

Kunne du godt udbybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2014 af peter lind

B1= B01(1+r1)n

B2=B02(1+r2)n

Hvor indeks 1 angiver New York , indeks 2 Florida. sætter du de 2 udtryk lig hinanden får du en ligning i n


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2014 af fasolka (Slettet)

Det har jeg altså gjort i TI-Nspire ( solve) og resultatet var n=0.91..., det giver ikke noget mening i sammenhæng med antal år :c

Vedhæftet fil:Ikke-navngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2014 af peter lind

I Florida er væksten 0,0213 ikke 0,213


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2014 af fasolka (Slettet)

Det forklarer det hele! Takkk (:


Skriv et svar til: Løsning af en opgave med eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.