Matematik

fra et udtryk til andet - hvordan?

16. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

udtryk 1:

f(t) = f0 * cos( √(g / L) * t

udtryk 2:

f(t) = f0 * sin( pi/2 - √(g/L) * t ) 

hvordan kommer vi fra udtryk til 2? 

differentierer vi eller? 


Svar #1
16. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

ved ingen det?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at cos(x) = sin(π/2 - x) . Sinus til komplementærvinklen er lig med cosinus til vinklen, og omvendt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af OhFortuna (Slettet)

Nej, niks differentiere!

sinus er en bestemt goniometrisk forhold, i en retvinklet trekant : oversiden / hypotenusa.

Cosinus betyder sinus af complementet

så sinus(α) = cosinus(90º-α), med radial som mål bliver det sinus(α)=cosinus(½π-α)
(  og det står der i formlerne, med α=√(g/L)   )

Elementary, dear Watson!


Svar #4
16. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

nåååe okay :) 

hvad kaldes denne regel? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den kaldes reglen om sinus og cosinus til en komplementærvinkel. Den indses simpelt ved at se på en retvinklet trekant, eller den kan vises ud fra additionsformlerne for sinus og cosinus.


Svar #6
16. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

okay, men jeg forklarer det med ord. har brugt for noget fylde i opgaven.. 

tak for det. 


Skriv et svar til: fra et udtryk til andet - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.