Fysik

Energibevarelse - fotoelektriske ligning

16. december 2010 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvorfor er det en konsekvens af energibevarelsen at Ekin max kan skrives som Ustop * e ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Ustop er jo den spænding, der skal til for at bremse alle elektronerne ned. Da Ustop er en bremsespænding (ligesom tyngdekraften ved et lodret kast), vil elektronerne få tilført en potentiel energi, ΔEpot, af størrelsen Ustop·e ved at gennemløbe denne spænding. Energibevarelse giver så for de mest energirige elektroner

ΔEkin + ΔEpot = (0 - Ekin max) + Ustop·e = 0

som kan omskrives til

Ekin max = Ustop·e

Q.E.D. :-)


Skriv et svar til: Energibevarelse - fotoelektriske ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.