Matematik

Isoler r i ligning

16. december 2010 af kongkedelig (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg kan ikke finde ud af følgende: Jeg skal isolere r i denne her ligning:

200=4/3*pi*r^2 (det er vidst nok ligningen for rumfanget af en kugle

Håber meget på hurtig hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er rumfanget af en kugle, ser formlen således ud:

V = (4π/3)·r3

og man isolerer r

r = (3V/(4π))1/3

Heri indsættes det kendte rumfang V.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Divider på begge sider med 4/3*pi

- og tag til sidst kvadratroden


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Du skal dividere med 4/3·π på begge sider og derefter tage kvadratroden på begge sider.


Skriv et svar til: Isoler r i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.