Matematik

HASTER: SRP: Ægyptiske matematik

17. december 2010 af Nadias (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af

Opgaven lyder således:

Anvend denne metode (ægypternes metode til at beregne rumfang)  til at løse følgende opgave: Hvis Kheospyramidens sidelængde er 233 meter og dens højde er 148 meter og man regner med kvadratisk grundflade, benyt så ægypternes metode til at finde dens rumfang..

Håber I kan hjælpe er helt loooost :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2010 af Krabasken (Slettet)


Svar #2
17. december 2010 af Nadias (Slettet)

det er den der formel, men a=0 idet pyramide er en hel pyramide...

Og det medføre til at formlen kommer til at se således ud: V= (1/3) * h * b^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Vil det sige, at dit problem er løst, eller hva - ?


Svar #4
17. december 2010 af Nadias (Slettet)

Jeg siddet og regnet ud, men jeg kan ikke helt se hvor egypternes metode indgår.. :I


Svar #5
17. december 2010 af Nadias (Slettet)

V = (1/3) * h * (a^2 + ab +b^2)

Idet Kheopspyramiden er en hel pyramide, betyder det a=0, og det medføre til at vi får V=(1/3)*h*b^2

V = (1/3) * 148 * 233^2
V = 2,678 * 10^6


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener -

Du skriver:

Opgaveforlæg:
Anvend denne metode (ægypternes metode til at beregne rumfang) til at løse følgende opgave: Hvis Kheospyramidens sidelængde er 233 meter og dens højde er 148 meter og man regner med kvadratisk grundflade, benyt så ægypternes metode til at finde dens rumfang

Men senere skriver du så:

Jeg siddet og regnet ud, men jeg kan ikke helt se hvor egypternes metode indgår.. :I

Men eftersom: "This formula was known to the Egyptians ca. 1850 BC", så er det altså netop ved at bruge denne formel og sætte b = 0, at "egypternes metode indgår" og du har opfyldt opgaveforlægget, som jo siger (se ovenfor).

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. december 2010 af Krabasken (Slettet)

- Og husk lige m3 til sidst - ik '


Svar #8
18. december 2010 af Nadias (Slettet)

Okaay, nu forstår jeg det..

Tak :)


Skriv et svar til: HASTER: SRP: Ægyptiske matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.