Matematik

ligning

26. april 2005 af rizza (Slettet)
Jeg har simpelthen en problem:
Hvordan kan x=2,03 være løsning til
tan(x)=-2

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

Hvis du sætter 2,03 ind på x's plads i tan(x)=-2, altså tan(2,03)=-2 og trykker det ind på lommeregneren.. så giver tan(2,03)= -2,022419085... SÅ det andet er nok bare afrundet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er tilnærmelsesvist korrekt, men hvorfor skulle det nu være et problem?

//Singularity

Svar #3
26. april 2005 af rizza (Slettet)

Når jeg trykker tan-1(-2) giver det bare ikke 2,03 og det kan jeg ikke forstå!

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2005 af ¤Christina¤ (Slettet)

nej, det prøvede jeg også... det forstå jeg hellere ikke hvorfor den ikke gør..

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3,4: Arcus tangens (arctan, tan^(-1)) returnerer altid en radianvinkel i intervallet

]-pi/2,pi/2[

Løsning af ligningen

tan(x) = -2 (*)

realiseres ved først at bestemme løsningen

x' = arctan(-2) = -1.10714....

og dernæst benytte, at tangens er pi-periodisk. Enhver løsning x_n til (*) er derfor på formen

x_n = x' + n*pi, n E Z

hvor Z = {0, ±1, ±2, ...} er mængden af hele tal. Specielt er x_0 = x', og for n = 1 har vi løsningen

x_1 = (-1.10714...) + pi = 2.0344...

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2005 af GogO (Slettet)

der er altid nogle usikkerheden bundet op til tan cos og sin tror ikke I skal tænke nærmere over det!

Svar #7
26. april 2005 af rizza (Slettet)

tak for hjælpen singularity #5

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.