Matematik

SRP grader og bueminutters udregning! HJÆLP! :(

18. december 2010 af NinaOG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skriver SRP i matematik og historie og har om navigation. Jeg er lige pt. i gang med matematikdelen og kan ikke finde ud af det.
Dette er et eksempel der er lavet i bogen:

Find solens position til GMT-tidspunktet 5. august 1997 kl. 9,14,38.


løsning: i tabeller på side 107 finder vi siden med datoen d. 5 august og aflæser følgende værdier for solens GHA kl 9 og kl 10: 313grader60,6' og 328grader30,6' på en time er vinklen altså vokset med 15grader=900' minutresten 14min38sek udgør følgende brøkdel af en hel time:
14*60+38/3600 =0,24389

Går man ud fra at vinklen ændre sig jævnt i den pågældende time, må vinklen være:
313gr30,6'+0,24389*900'=317gr10,1

For det første .. Hvordan udregner man det der regnestykke?
Jeg vil gerne finde mellemregningen inden han når frem til 16gr54,8

Så skriver han:
Deklinationen findes på helt samme måde til 16gr54,8' <- hvordan finder han frem til det?
I bogens tabel står der er d=deklirationen = 8,4 både kl 9 og 10
Jeg ved ikke om det er relevant, men der står ved siden af at HP = 54,1

Jeg håber MEGET du kan hjælpe, da jeg ellers er helt screwed!

Mange hilsner
Nina :)


Skriv et svar til: SRP grader og bueminutters udregning! HJÆLP! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.