Matematik

Problemer med at integrere - del af differentialligning..

20. december 2010 af Nazfall (Slettet) - Niveau: A-niveau

(-1/2 y^2 )dy = -k*dx skal integreres.

Jeg får det lige nu til at blive:

1/3*(-1/2)*y^3 = -k*x + c 

Jeg skal gerne ende med at finde et svar til differentialligningen der hedder: y'+k*y^2=0

Hvad skal jeg gøre for at ende med formen y = ?

Jeg værdsætter meget den hjælp i tilbyder.

Nazfall.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg antager, at du forsøger at løse differentialligningen: y'+k*y2=0

Den løses ved at adskille de variable.

dy / y2 = k•dx   ⇒  -1 / y = k•x + C   ⇒   y = -1 / (k•x +C)


Skriv et svar til: Problemer med at integrere - del af differentialligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.