Matematik

Skal have en differentialligning på formen y'+y=2e^x

20. december 2010 af Nazfall (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder lige nu med en differentialligning, jeg meget gerne skulle have over på formen y'+y=2ex

Ligningen hedder: y'+3*y2=0 og den går gennem punket (0,4)

Lige nu har jeg separeret de variable, så den kommer til at hedde dy+3y2=dx

Jeg ved ikke om dette er rigtigt eller i så fald, hvad mine næste trin skulle være. 

Desuden vil jeg også gerne høre, om det er muligt at bruge panserligningen på differentialligningen y'+4*y+8x = 0 , ved at omskrive den så den kommer til at hedde: y'+4*y=-8x. Her er 4 så lig h(x), mens -8x svarer til g(x). 

Denne ligning går gennem punket (3,2).

Skriv gerne, hvis jeg tager helt fejl, da jeg helst ikke vil dumme mig.

Nazfall.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2010 af mathon

y '+4·y+8x = 0
blev løst i #7 i tilføjelsen
til
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
 

       



Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2010 af mathon

se iøvrigt
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af Duffy

Hvis man er bange for at dumme sig, skal man ikke gå i gymnasiet. Denne ANGST vil hæmme i at lære. Og at lære er NÉTOP det du er kommet for. Det turde være klart, at man ikke er en ekspert, når man begynder i gymmeren. Man er altså nogenlunde blank i alle de fag, man skal til at have. Man skal give sig selv lov til at lære og dette indebærer uværgeligt, at man af og til vil begå nogle fejl. OG HVA' SÅ?! Læreren er der til at hjælpe dig til at blive bedre, at sætte din fejlprocent ned så at sige. Fejl er FAKTISK med til at udvikle dig og gøre dig mere bevist omkring hvad der er det rigtige. Jo mere du læser jo bedre bliver du og antallet af fejl reduceres. Det er utopi at tro, at man nogensinde bliver helt fejlfri. Man skal mao turde at lære. Lærer man fx spansk skal man også kunne udtrykke sig nogenlunde forståeligt på sproget. For at lære at tale det, skal man bare snakke løs (nogle lærere vil givetvis være uenig i dette - so be it) ellers får man ikke et aktivt talesprog med gode sætningskonstruktioner og der er ikke lang tid til at lære det i (for få timer og for lidt tid afsat til egentlig samtaletræning). (For at lære at tale godt spansk skal man tage et år til et spansktalende land, men det er en anden historie).

Jeg har set elever i spanskundervisningen, som af angst for at sige noget forkert intet siger i et helt skoleår. Disse elever lærer intet. Man skal TVINGE sig selv til at tale.


Ligeså skal DU gøre, hvad du tror er det rigtige. Du vil så blive korrigeret hen ad vejen af læreren. Husk han er der for dig.


Svar #4
21. december 2010 af Nazfall (Slettet)

Du har helt ret Duffy. Mit eneste problem i denne sammenhæng var bare, at det var et problem jeg havde i forbindelse med min SRP opgave. Da det at lære gennem fejl selvfølgelig er yderst smart og vist, så er det samtidig også nogle gange en god ide at være sikker i en situation, hvor dit svar kan have betydning for din eksamenskarakter og rent faktisk i sidste ende bestemme, hvilke uddannelser der er mulige at komme ind på. Jeg er helt enig i dine holdninger, og det er skam også dette jeg stræber efter. Jeg har desværre indset et godt stykke inde i 2. g, at det ikke er matematikken, der er min stærkeste side, men derimod mere de sproglige fag - hvilket er årsagen til, at jeg har hævet 3 sprogfag til A-niveau. Men da ens studieretning tvinges på en under studieretningsprojektet, betyder det, at den usikkerhed, som jeg har med matematik helst ikke skulle komme til udtryk i mit endelige produkt, da det kan ende med at have store konsekvenser. 


Skriv et svar til: Skal have en differentialligning på formen y'+y=2e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.