Matematik

Fuldstændig løsning af en række differentialligninger ved at finde tilhørende løsningsformler.

19. december 2010 af Nazfall (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en række opgaver, hvor jeg blandt andet skal løse 3 forskellige differentialligninger. Det kræves, at jeg finder den fuldstændige løsning til 3 forskellige ligninger ved først at udlede løsningsformlerne.

1. y' = k

2. y' + k * y + g(x) = 0

3. y' + k * y^2 = 0

Jeg sidder helt fast, og kan slet ikke se, hvordan jeg skal komme igang med dem, hvis jeg kunne få noget hjælp ville det være super. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2010 af mathon

2.

hvis du udtrykker den
                                                     y ' + k·y = g(x)       
som et specialtilfælde 
af
                                                     y ' + f(x) · y = g(x)
kan du sikkert finde
panserformlen
i din matematikbog
                                                    
                              
  ellers
    se                                  
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af ggf (Slettet)

Søg efter second order differential equations på youtube! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:panserformlen_1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #4
19. december 2010 af mathon

3.
            y ' + k·y2 = 0

           dy/dx = -k·y2                separer de variable

           (-1/y2) dy = k dx          og integrer


Svar #5
19. december 2010 af Nazfall (Slettet)

Jeg kan nu godt finde ud af at løse opgave 1, og 3. Jeg har dog stadig problemer med 2'eren. Jeg kan ikke se, hvordan jeg skal omskrive min ligning, så den kommer til at ligne den du bruger panserformlen.

Kan den stadig bruges, hvis jeg bare omskriver min ligning, så den kommer til at hedde:

y' + k * y  = -g(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2010 af mathon

f.eks.

y'+4·y+8x = 0 går gennem punktet (0,4)

(importeret fra
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx)


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning af en række differentialligninger ved at finde tilhørende løsningsformler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.