Matematik

Finde v(t), s(t) samt a(t) for fritfald med luftmodstand

20. december 2010 af gaffatape (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa

jeg har et problem med en fysik/matematik opgave, hvor jeg skal finde v(t), s(t) samt a(t) for fritfald med luftmodstand medregnet.

Problemer er jeg ikke ved hvordan jeg skal gøre.

Jeg ved det er noget med differentiering/integrering, men har ikke særlig godt styr på de to begreber

Formlen for fritfald med luftmodstand, har jeg fundet frem til er a = -g + (k/m) * v^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af peter lind

Brug at a = dv/dt. Det giver en differentialligning, som kan løses. Brug evt. et CAS værktøj til det, hvis det er tilladt.


Svar #2
20. december 2010 af gaffatape (Slettet)

så i maple bliver det: dsolve(diff(v(t), t) = -g+c*v(t)^2) =>

v(t) = -tanh(t*sqrt(g*c)+_C1*sqrt(g*c))*sqrt(g*c)/c ? lyder det rigtigt? og hvordan finder jeg så de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af peter lind

a kan du finde af a = dv/dt eller blot sætte v(t) ind i differentialligningen. s(t) kan du finde af ds/dt= v(t)


Svar #4
20. december 2010 af gaffatape (Slettet)

men var min første udregning rigtig? for ellers bliver de andre jo heller ikke rigtige?


Skriv et svar til: Finde v(t), s(t) samt a(t) for fritfald med luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.