Debat

er danskerne verdens lykkeligste befolkning?

23. december 2010 af Thecoolstuff (Slettet)

Vi har haft denne diskussion i klassen og vi havde hver især forskellige holdninger til det..

Synes i at danskerne er verdens lykkeligste befolkning og hvorfor?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. december 2010 af Djemba (Slettet)

Det kommer nok an på, hvordan man definerer lykke. Generelt hvis man er ude i verden og så perspektiver til Danmark, så virker folk jo ikke så glade at det gør noget. Danskerne virker lidt lukket og bitre i det. 

Den sociale tryghed er nok det som gør os "lykkelige i DK" Men om vi er de lykkeligste, det er svært at sige. Men vi er nok en af de mest priviligeret befolkninger, så er det et spørgsmål om vi værdsætter det nok.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. december 2010 af ramme2 (Slettet)

Lykke er en størrelse der er vanskelig at måle. Jeg ved ikke så meget om undersøgelsen og hvilke parametre der er anvendt for lykke. Men der er mange aspekter i en sådan undersøgelse og den kan også være direkte vildledende. 

I vores kultur fremstår vi i høj grad som tabere, hvis ikke vi definere os selv som glade og tilfredse mennesker, fordi vi i høj grad har indflydelse på vores eget liv. Derfor vil det enkelte menneske måske give udtryk for at de er mere lykkelige end de i virkeligheden er.  

Der kan være et andet aspekt der kan forvrænge undersøgelsen. Kvinder i hele verden er tilbøjelige til at definere sig selv som ofre og de udgør formodentlig halvdelen af undersøgelses-materialet. I kulturkredse hvor kvinderne kan sætte sig ud over deres traditionelle offerrole, vil de fremstå som mere lykkelige i en sådan undersøgelse. Men det er ikke nødvendigvis et udtryk for at de er mere lykkelige og frigjorte.  


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. december 2010 af Djemba (Slettet)

 Kvinder i hele verden er tilbøjelige til at definere sig selv som ofre 

Har du lyst til at komme med noget belæg for den påstand?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. december 2010 af krt (Slettet)

Hvis man spørger mange danskere, mener de jo at vi er lykkelige, og at danmark bare er et smukt land. Men hvis man spørger folk som bor i andre lande, vil de fleste af dem også sige at de bor i det bedste land. Måske synes vi bare vi er en lykkelig befolkning, og bor i et smukt land, fordi det er vores eget land, og det er der vores liv, venner, familie og det vi elsker er.


Skriv et svar til: er danskerne verdens lykkeligste befolkning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.