Matematik

Matematik!!!!

25. december 2010 af SanneG1 (Slettet)

Ja, det er så ligninger og jeg forstår det ikke! (:

A)         4*(2X+6) = 3* (X-3)

B)        2x-6 = -3* (2x-6)

C)       - 6* (x+5) = 3* (x+8)

D)        50-6x-21=2x+13

Kan nogle give løsningen på de 4 opgaver + en forklaring. Så vil jeg være meget takkenemlig (:

På forhånd tak (:


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. december 2010 af jnl123

Du skal isolere x. Start med at gange evt. paranteser ud og saml derefter led med og uden x. For den første:

4*(2x+6) = 3*(x-3)

gang parantes ud:

8x+24 = 3x-9

minus 3x og minus 24 på begge sider:

5x = -33

divider med 5 på begge sider:

x = -6,6
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. december 2010 af pensionist (Slettet)

Opgave B er den nemmeste, hvis der ikke er stillet betingelser for hvorledes opgaverne skal løses, er det tilladt at gætte på en løsning.

Man skal naturligvis efterprøve, at den gættede løsning virkelig er en løsning.

Det er ikke vanskeligt at se, at x = 3 er løsning til B.

Tip til de  sidste opgaver: Det er tilladt at flytte et led over på den anden side af lighedstegnet, hvis man samtidig skifter fortegn.

Eksempel: i opgave A, i stedet for at trække 3x fra på begge sider, kan du flytte 3x over på den anden side som - 3x. På samme måde kan 24 flyttes over som - 24.

Resutatet bliver det samme, det er blot forklaringen der er anderledes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2010 af mette48 (Slettet)


pensionist

Når du fortæller at det er tilladt at flytte 3x over på den anden side i stedet for at trække 3x fra på begge sider, bør du også forklare hvorfor det er tilladt.

Det er ikke tilladt bare fordi man i sin tid lærte det udenad.

I dag bruger man metoder/regneregler som man kan forklare meget simpelt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. december 2010 af mette48 (Slettet)

Prøv selv at løse ligningen her. SKriv hvad du får linie for linie eller spørg, når du går i stå.

D) 50-6x-21=2x+13          

Der står -6x på venstre side af =, læg 6x til på begge sider, så er der ingen x på venstre side mere

På højre side er der +13 træk 13 fra på begge sider, så har du x-erne på den ene side og tal på den anden side

Del med antallet af x-er (tallet foran x)


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. december 2010 af pensionist (Slettet)

mette48

Lad nu være at undervurdere de unge menneskers intellingens!


Skriv et svar til: Matematik!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.