Matematik
Lidt hjælp til matematik
27. april 2005 af
Mette00 (Slettet)
Goddag, jeg sidder med noget matematik, som jeg er lidt i tvivl om.
Det handler om trigonometriske funktioner.
Opgaveformulering lyder:
Løs hver af ligningerne for a) x E [0;2pi] og for b) x E [-pi;pi]
1. sin(2x)= 0,4701
a) x_1= 1,32609 og x_2 = 0,244702
b) x_1= 1,32609 og x_2 = 0,244702
2. cos(x)=0,7316
a) x = 0,75013
b) x_1 = 0,75013 og x_2 = -0,75013
3. 2cos(x)= 0,7316
a) x = 1,1963
b) x_1 = 1,1963 og x_2 = -1,1963
4. sin(x)= -0,8198
a) x= 4,10265
b) x= -0,961062
5. cos(x) = -0,3849
a) x = 1,9659
b) x_1 = 1,9659 og x_2 = -1,9659
6. (cosx)^2 = 0,5
a) x_1= 0,78539 og x_2 = 2,35619
b) x_1 = +/- 0,78539 og x_2 = +/- 2,35619
Så har jeg et stykke som jeg er lidt væk i.
Løs for x E [0,2pi] ulighederne..
jeg er så bare i tvivl om et stykke :
((kvr2)/2)
håber at der nogen som vil hjælpe..
Mette
Det handler om trigonometriske funktioner.
Opgaveformulering lyder:
Løs hver af ligningerne for a) x E [0;2pi] og for b) x E [-pi;pi]
1. sin(2x)= 0,4701
a) x_1= 1,32609 og x_2 = 0,244702
b) x_1= 1,32609 og x_2 = 0,244702
2. cos(x)=0,7316
a) x = 0,75013
b) x_1 = 0,75013 og x_2 = -0,75013
3. 2cos(x)= 0,7316
a) x = 1,1963
b) x_1 = 1,1963 og x_2 = -1,1963
4. sin(x)= -0,8198
a) x= 4,10265
b) x= -0,961062
5. cos(x) = -0,3849
a) x = 1,9659
b) x_1 = 1,9659 og x_2 = -1,9659
6. (cosx)^2 = 0,5
a) x_1= 0,78539 og x_2 = 2,35619
b) x_1 = +/- 0,78539 og x_2 = +/- 2,35619
Så har jeg et stykke som jeg er lidt væk i.
Løs for x E [0,2pi] ulighederne..
jeg er så bare i tvivl om et stykke :
((kvr2)/2)
håber at der nogen som vil hjælpe..
Mette
Svar #1
27. april 2005 af Duffy
I intervallet x E [0;2pi]
er løsningen:
kvr2/2
x E [pi/4 ; pi/3] u [2pi/3 ; 3pi/4]
Duffy
er løsningen:
kvr2/2
x E [pi/4 ; pi/3] u [2pi/3 ; 3pi/4]
Duffy
Svar #2
27. april 2005 af Mette00 (Slettet)
#1
hvad sker der når vi skal løse den samme ulighed, denne gang med [2pi;4pi] som grundmængde?
kan resultaterne i den første opgaver bekræftes?
tak for hjælpen
hvad sker der når vi skal løse den samme ulighed, denne gang med [2pi;4pi] som grundmængde?
kan resultaterne i den første opgaver bekræftes?
tak for hjælpen
Skriv et svar til: Lidt hjælp til matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
