Matematik

Ligninger?

27. december 2010 af lfe123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Nogen der kan fortælle mig nøjagtigt hvordan man løser ligninger. Har svært ved det, min lærer prøver at forklarer mig det men jeg forstår bare ikke noget. Hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2010 af pige24 (Slettet)

2x+1=7

2x+1-1=7-1  Trækker 1 fra.På begge sider af lighedstegnet.

2x=6

6/2=3

x=3

Bemærk 1-1 går ud med hinanden.Hvis du sætter 3 ind i ligningen 2x+1=7 passer den, da 2*3+1=7

Du må gerne spørge mig, hvis der er noget du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2010 af pige24 (Slettet)

Prøv at sætte nogle af ligningerne herind.Så kan du få hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. december 2010 af Duffy

Når man taler ligninger, så skal man holde for øje at der er tale om en ligevægt.

Lighedstegnet udsiger jo er der hele tiden skal være ligevægt i "systemet", så at sige.

En ligning er jo et åbent udsagn hvori det indgår et lighedstegn, så det gælder med andre ord om at beholde ligevægten i udtrykket.

Lad os bare tage eksemplet fra pige24:

Vi har ligningen 2x+1=7

lighedstegnet angiver som sagt, at der skal være ligevægt, dvs vi skal finde "vægten" af x, så der er 7 på venstre side af lighedstegnet og 7 på højre side af lighedstegnet (hvilket der allerede er!).

2x + 1 = 7

2x + 1 - 1 = 7 - 1  [Der trækkes 1 fra på begge sider af lighedstegnet, ellers ruger ligevægten jo!]

(Det er her vigitgt at gøre det samme (lave de samme regneoperationer) på begge sider af lighedstegnet hele tiden)

2x = 6    [Her dividerer vi med 2 på begge sider af lighedstegnet]

2x/2 = 6/2  [Her manglede der et x (en fejl af pige24!) x kan ikke forsvinde i regningerne sådan uden videre!!!]

x = 6/2

x = 3

Svaret er altså at x skal være lig med 3 for at der er ligevægt i udtrykket.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. december 2010 af Chinchill (Slettet)

En ligning er et udtryk hvor begge sider af lighedstegnet skal være lige (have samme værdi).

I ligninger forekommer der en eller flere ubekendte, x, y, z ... som man løser ligningen med hensyn til.

Regneregler for ligninger siger at du må trække fra, lægge til, dividere og multiplicere så længe du husker at gøre det præcis samme på begge sider af lighedstegnet, ud fra dette kan du isolere din ubekendte finde den og indsætte den i ligningen så du vil få det samme udtryk på begge sider af lighedstegnet :)

Den bedste måde at blive fortrolig med ligninger på er at regne en masse simple opgaver hvor du prøver enten at gennemskue hvad x er eller isolerer x i udtrykket.


Svar #5
28. december 2010 af lfe123 (Slettet)

Tak.

Nu kan jeg bedre forstå det. Tak.

Flinke mennesker.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2010 af Peterthepumpkineater (Slettet)

 Du kan altid bruge http://www.wolframalpha.com hvis du skal løse en ligning.


Skriv et svar til: Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.