Matematik

partiel integration

28. december 2010 af Emma1991 (Slettet)

det er følgende integrartion:

1/3x^3 *ln(x)- ∫1/3x^3*1/x = 1/3x^3*ln(x)-∫1/3x^2  = osv...

men jeg forstår bare ikke, hvorfor 1/x forsvinder efter integration??? burde det ikke give ln(x)?? jeg er ikke sikker i konceptet i partiel, men ved, at hvis to funktioner er ganget sammen, skal jeg ofte bruge partiel. nogle som kan forklare, hvorfor l/x 'forsvinder'???

endvidere, forstår jeg ikke dobbeltintegraler, hvad integreres først? og hvorfor ganger man skiftesvis x og y på integralet? starter man ed indre ller ydre integral. kort sagt, jeg mangler en opskrift..


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2010 af peter lind

x3*1/x = x2


Skriv et svar til: partiel integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.