Matematik
Nem monotoniforholdsopgave
27. april 2005 af
*A* (Slettet)
f(x)=8*ln(x-x^2)
x>0
Søger monotoni forhold. f'(x)=0
finder først f'(x)
f'(x)=8*((1/(x-x^2))*(1-2x))
hvilket gerne skulle give
f'(x)=8/(x-x^2)
Opgaven er uden hjælpemidler og skulle gerne være simpel, men jeg har tjekket med Derive og værdien af f' passer ikke. De får noget på formen f'(x)=a+b (altså to tal indeholdende x, lagt sammen)
Hvad har jeg gjort galt
x>0
Søger monotoni forhold. f'(x)=0
finder først f'(x)
f'(x)=8*((1/(x-x^2))*(1-2x))
hvilket gerne skulle give
f'(x)=8/(x-x^2)
Opgaven er uden hjælpemidler og skulle gerne være simpel, men jeg har tjekket med Derive og værdien af f' passer ikke. De får noget på formen f'(x)=a+b (altså to tal indeholdende x, lagt sammen)
Hvad har jeg gjort galt
Svar #1
27. april 2005 af erdos (Slettet)
Du glemmer jo den indre differentierede, når du går videre.
f(x)= 8*ln(x-x^2) =>
f'(x)= 8*((1/(x-x^2))*(1-2x)) = (8-16x)/(x-x^2)
f(x)= 8*ln(x-x^2) =>
f'(x)= 8*((1/(x-x^2))*(1-2x)) = (8-16x)/(x-x^2)
Skriv et svar til: Nem monotoniforholdsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
