Matematik

Matematik :)

28. december 2010 af 787 (Slettet)

 Hej :)

omskrive

4.3 1/4 =

1/2.80 =

skrive et tal, der ligger mellem 3/4 og 5/3

???

med forklarelse tak  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2010 af pensionist (Slettet)

Den sidste opgave.

3/4 er mindre en 1 og 5/3 = 1 + 2/3 er større end 1. Et hurtigt svar er 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Teknisk set så kunne man skrive uendelige tal mellem 3/4 og 5/3.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis det er 4 3/4, du mener, siger du:

De 4 hele er lig med 16/4 og så 3 mere = 19/4 og
hvis det er 4 * 3 1/4 er det på samme måde 4 * 13/4 = 13

Fællesnævneren er 4*3=12. 3/4 = 9/12 og 5/3 = 20/12. Så du kan bare vælge et tal mellem 9/12 og 20/12. Fx 12/12 = 1


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. december 2010 af pensionist (Slettet)

#2

Korrekt, men det ville ikke være et hurtigt svar.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Hmm, måske.

Kan man da ikke bare vise "uendelighedstegnet" for de to brøker? Eller ≤ og ≥ tegnene?

Så det viser alt hvad der ligger mellem de to tal?

Det vil da være ret hurtigt.

Eller er det forkert :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. december 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 4

Jo, men alting bli'r langsomt, hvis man skal  f-o-r-k-l-a-r-e  det

Og der er netop ikke bedt om et hurtigt svar, men et forklarende svar.

Læs # 0  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der menes måske

4·(3 1/4) = 4·3 + 4·(1/4) = 12 + 1 = 13

og

(1/2)·80 = 80/2 = 40

Hvis man skulle finde det tal, der ligger midt mellem 3/4 og 5/3, finder man

(3/4 + 5/3)/2 = (3·3 + 4·5)/(12·2) = 29/24 ,

men som nævnt under #2 er der uendelig mange rigtige svar.


Svar #8
29. december 2010 af 787 (Slettet)

 mange tak for hjælp :)


Skriv et svar til: Matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.