Matematik

en der er sød og gjælpe, ganske nemt for mange..

28. december 2010 af nini66 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude.. Jeg har terminsprøve i mat om 1 uge ca. jeg vil meget gerne øve mig på færdighedsdelen, da jeg ikke er god til matematik.. er der en som vil være sød og lære mig nogle ting ? :)

1. Hvordan plusser man brøker ?

1 + 1    =
4    2
 

2. hvad er madian tallet for noget i denne opgave fx, hvordan finder man det?

Man. Tir. Ons. Tor. Fre. Lør. Søn.
3        4     5       2       9     6        6
 

3. Hvordan løser man disse ligninger ? hvor er er tal efter lighedstegnet

x2+2 =3x2-16

4. Hvodan omskriver man brøk til procent ?

3
4 = %
 

det vil være sådan en stor hjælp!!!! :) hååber virkelig en vil hjlkpe mig og forklare mig hvordan man løser opgeverne


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2010 af Krabasken (Slettet)

1. Finder fællesnævneren, og når de allesammen har samme nævner, kan man bare addere tællerne.

2. Læg alle tallene sammen og divider med antallet (7)

3. Saml x-leddene på venstre side af lighedstegnet og de andre led på højre side, og reducér

4. Gang den med 100 og skriv % bagefter


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Her kan du øve dig på nogle færdighedssæt: http://www.sysform.dk/


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. december 2010 af NikolajOlsen

#1: Medianen er vel den midterste observation og ikke gennemsnittet? Så i eksemplet er medianen 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 3

Ganske rigtigt - jeg læste det (fejlagtigt) som middelværdi :'-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2010 af pige24 (Slettet)

1/4+2/2 f.eks

Gang 1/4 med to i både tæller og nævner.2/8

Gang 2/2 med 4 i både tæller og nævner.8/8

Plus så 2/8 med 8/8   2/8+8/8=10/8=5/4=1+1/4

Tror medianen er 5,nedrekvartil er 3, øvrekvartil er 6.Normalt når man har et boksplot sætter man tallene i rækkefølge.

Du er velkommen, til at spørge mig, hvis der er noget du ikke forstår.

God aften til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2010 af pige24 (Slettet)

3/4 i procent

Ganger med 25 i både tæller og nævner  75/100=0,75=75%


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2010 af mette48 (Slettet)

1/4+2/2 f.eks det er et dårligt eksembel, da du bare kan forkorte den sidste brøk med 2,

1/4+2/2 = 1/4+1

---------

1/2+2/3         forlænger til fællesnævner 6 da både 2 og 3 går op i 6

1*3 / 2*3 + 1*2 / 3*2

3/6 +2/6 = (3+2) / 6 = 5/6

----------------

x2+2 =3x2-16              trækker x2 fra på begge sider

x2+2-x2=3 x2-16 -x2              

2=2x2-16                     lægger 16 til på begge sider

2+16=2x2-16+16

18=2x2                       deler med 2 på begge sider

x2=9                          

x=3 v x=-3

----------------------

3/4 omskrives til 100.dele ved at forlænge med 25

3/5 = 75/100 = 75%


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. december 2010 af pige24 (Slettet)

Fejl i 7#

3/5 er ikke 75%

3/5=6/10=0,6=60%


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo korrekt, men det er helt sikkert blot en tastefejl i #7. Ovenover står jo 3/4 , og resultatet i #7 er jo helt i overensstemmelse med brøken 3/4 .


Svar #10
29. december 2010 af nini66 (Slettet)

tusind tak for hjælpen til allesammen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. december 2010 af mette48 (Slettet)

Andersen11 har fulfommen ret, det er en skrivefejl, der skulle have stået

3/4 omskrives til 100.dele ved at forlænge med 25

3/4 = 75/100 = 75%

Jeg vil benytte lejligheden til at komentere det lidt

% pro cent betyder sprogligt pr hundrede

Derfor omskriver jeg brøken til 100.dele og jeg bruger normalt ikke kommatal til procent. Havde jeg gjort det ville jeg have brugt 2 decimaler, da det jo netop angiver 100.dele


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. december 2010 af pige24 (Slettet)

11#

Det er bare helt ok.Alle kan komme til at taste forkert.Jeg vil bare lige gøre opgavestarteren opmærksom på det,så han/hun ikke tror at 3/5 er 75%

God dag til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. december 2010 af mette48 (Slettet)

Helt i orden og tak fordi du gør opmærksom på tastefejlen

godt nytår


Skriv et svar til: en der er sød og gjælpe, ganske nemt for mange..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.