Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

02. januar 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij.

er der nogen som kan forklare mig, hvordan man regner følgende opgaver ud?

A) 3x+y=7                                                                                                                                                                                x+5y= 7

B)5x+4y=5                                                                                                                                                                                      7x+2y =7


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Én metode er:

1)

Isoler x i den første ligning.

2)

Indsæt dette udtryk for x i den anden ligning.

3)

Isoler y.

4)

Indsæt værdien for y i én af ligningerne og beregn x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. januar 2011 af mathon

A)

         I:   3x + y = 7                          I multipliceres med -5 og kaldes III
         II:  x + 5y = 7

         III: -15x - 5y = -35
         II:        x + 5y = 7                    II og III adderes


              -14x = -28   

                    x = 2                           som indsat i I: 3x + y = 7 giver

              3·2 + y = 7

              y = 1


Svar #3
02. januar 2011 af line112 (Slettet)

hvad med opgave B


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2011 af mathon

på lignende måde

                multiplicer ligning II med -2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2011 af pige24 (Slettet)

5x+4y=5

7x+2y=7

35x+21y=35

35x+10y=35

35x+21y-(35x+10y)

35x+21y-35x-10y=0

11y=0

y=0

7x+2y=7

7x+0=7

x=1

Nu har jeg lavet opgave b, du er velkommen til at spørge hvis der er noget du er i tvivl om.


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.