Fysik

Samlet massefylde - hvordan er det nu liiige, formlen er?

02. januar 2011 af Tamtamtam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey guys.

Jeg sidder lige og fumler lidt med min fysikaflevering, og støder på flg. opgave:

Massefylden for guld er 19,32 g/cm3 og for sølv 10,50 g/cm3.

En blanding består af 3 cm3 guld og 12 cm3 sølv.
Beregn blandingens massefylde.

Fra mine tidligere notater har jeg følgende:

Samlet massefylde = Ptotal/Mtotal = (p1+p2)/(m1+m2)
 

Men nu er jeg lidt en dummernik, og kan ikke rigtig tyde mine egne notater. M er selvfølgelig massen, men hvad med p, er det min hurtige version af rho? Og den dér formel, som jeg har skrevet, giver heller ikke så meget mening i mit hoved, er den virkelig rigtig?

På forhånd tak for hjælpen :o)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af mathon

                                                               
                                                                             samlet:
  masse    volumen
                 middelmassefylde:      ρmiddel = (m1+m2)/(V1+V2)


Svar #2
02. januar 2011 af Tamtamtam (Slettet)

Mange tak for hjælpen =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af mathon

dvs

                        ρmiddel = (V1·ρ1 + V2·ρ2) / (V1 + V2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Disse betragtninger ovenfor forudsætter, at blandingens (legeringens) rumfang er lig med summen af bestanddelenes rumfang, hvilket sikkert er en rimelig antagelse for visse blandinger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. januar 2011 af mathon

...men som sjældent er den fysiske virkelighed...

    ...som en rimelig udlægning af #0's ikke helt vellykkede tolkning af egne noter, er svaret acceptabelt...


Skriv et svar til: Samlet massefylde - hvordan er det nu liiige, formlen er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.