Matematik

Ligning

23. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Ved en fest blev der solgt drikkelse for 5000.00 kr.Der var 1500 flasker.
øllene kostede 15 kr. stk. Sodavan 20 kr. stk.

a) Hvor mange øl belv der købt

b) Hvor mange sodavand blev der købt

Svar #1
23. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Har du ikke flere informationer end det du allerede har, for det der kan ikke give en løsning, der lige så godt have blevet købt 1 øl og resten sodavand, og omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Det beløb der blev solgt for passer ikke emd de andre oplysninger. Bliver der f.eks kun købt 1500 øl bliver beløbet 22500kr, bliver der kun solgt sodavand bliver det 3000kr. bdet ønskede beløb ligegr altså mellem disse to, og kan derfor ikke være 500000kr som du skriver

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Ellers kan problemet løses vha. to ligninger med to ubekendte.
ligning 1)
flasker i alt = øl flasker + soda. flasker
=> 1500 = x + y

ligning 2)
beløb i alt = 20*x + 15*y

det kræver så bare at de oplysninger du sætter ind er korrekte.....

Svar #4
23. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Mener du ikk 30000 kr. Også tror jeg at han ville have skrevet 5000 kr. hvilket ikke passer.

Svar #5
23. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Henning Skaarup beløbet kan kun være mellem 22.500 og 30.000 kr., enten er det beløbet for solgte drikkelser du har angivet forkert eller antallet af flasker.

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Alt andet lige lyder det som en fed fest :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2003 af Lurch (Slettet)

ja, en bajer til 15 kr er sku ikke at kimse af!

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Ja og en fest hvor sodavand koster mere end øl, det er ski holdning :-)

Svar #9
24. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Der må være et eller andet galt med Henning Skaarups oplysninger, fordi ved at løse to ligninger med to ubekendte får man antal solgte ølflasker til 5000 og antal solgte sodavandsflasker til -3500!!, som jo ikke er muligt, da du ikke kan have et negativt antal af noget.
Derfor må det samlede beløb være forkert, eller er priserne på øl- hhv. sodavandsflaskerne forkerte.
De oplyste priser lyder ganske rimelige, så der er mest sandsynligt noget galt med det samlede beløb.
Som en anden har nævnt, så må det samlede beløb ligge mellen 22500 og 30000 (begge tal exkluderet), fordi det er det eneste der både giver en positiv x-værdi og en positiv y-værdi. Alt udenfor nævnte interval giver x- og y-værdier med forskelligt fortegn. Hvis de andre værdier (priserne for en enkelt flaske og det samlede antal flasker) er korrekte.
Konklusionen er derfor, at der enten er sket en fejl i konstruktionen af opgaven, eller at Henning Skaarup har opgivet forkerte oplysninger.

Mvh. Sigmund.

PS! Forhåbentligvis læser Henning Skaarup stadigvæk med på denne tråd, sådan at vi får opklaret dette "mysterium" (hvis det kan kaldes et mysterium). Fordi med de oplysninger, HS har givet, får man ikke en fornuftig løsning på opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. juni 2003 af Lurch (Slettet)

he he, læser folk ikke de andre svar, før de selv komemr med et? Jeg tror det er fastslået, at informationerne ikke passer......:)

Svar #11
24. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Det flot Sigmund :)

Forresten tror jeg slet ikke at Henning Skaarup følger med i denne tråd :P Ellers vil han have skrevet tilbage.

Svar #12
24. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Der blev vel sammenlagt indkøbt
1500 flasker øl/vand til festen.!.
Der står jo ikke noget om at der
er blevet solgt 1500 flasker.
altså mit bud:200 øl a`15kr=3000.-
100 vand a`20kr=2000.-
ialt kr:5000.-
Måske grunden til at han ikke har
svaret endnu, det var jo Skt.Hans
igår.

Svar #13
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Eller oz var det bare 150 flasker, så kan det nemlig passe... :)

Svar #14
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hmm... det mindste antal kroner det er muligt at købe for (med 1500 flasker) er naturligvis 22500!

Svar #15
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Flot anonym, hvad med at læse de forrige svar?

Svar #16
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

P.s. Lola...
Nej, dit postulat er forkert.
Ved at udarbejde ligninger fås helt vanvittige resultater med 150 flasker. Fx. lad x være antallet af sodavand, da skulle følgende være plausibelt:
15x+20(150-x)=5000kr
dvs. -5x=2000
dvs. x=-400 flasker!!!

Svar #17
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Det her er sq da en latterlig diskussion, Henning Skaarup følger ikke engang med, og vi ikke engang om opløsningerne han har opgivet er rigtige, så det er bar spild af tid, vil jeg sige!

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.