Matematik

Mat opgaver hjææælp haster.....

04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe med disse forskellige opgaver?

1) Julie og Anders skal dele 600 kr. Anders skal have 80 kr. mere end Julie. Hvor meget for hver?

Julie 220 kr.         og Anders 380 kr.               Men min lære har sagt det er forkert.

2) Arealet af en trekant er 24 cm2. Grundlinjen er 6 cm. 

Hvor meget er højden?

3) Beregn ud fra tabellen. Beregn ud fra tabellen.
 

1 cm3 jern vejer _· _ g?                    MASSEFYLDE:
                                                            Aluminium 2,70 g/cm3 Messing 8,4 g/cm3
                                                            Benzin 0,75 g/ml Mælk 1,03 g/ml
                                                            Guld 19,28 g/cm3 Sølv 10,50 g/cm3
                                                            Jern 7,87 g/cm3 Sand 1,55 g/cm3
                                                             Kobber 8,93 g/cm3               

8 cm3 messing vejer _· _ g?
 

1 ton sand fylder _· _ m3?
 

3 l mælk vejer _· _ kg?
     

Metoder til at beregne disse opgaver? Tak på forhånd :)                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 1) du skal stille det op som en ligning...

X er Julies penge Anders har 80 mere end Julie det vil sige at Anders´ beløb er X+80 tilsammen har de 600 kr.

derfor vil ligningen være X+X+80=600

Prøv nu selv at regne den ud... 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) I dit forslag har du jo givet Anders 160kr mere end Julie, dvs det dobbelte af, hvad forskellen skal være. Du er nok startet med at dele pengene lige og så give den 80kr mere og den anden 80 kr mindre. Nå du gør det på den måde, skal du også dele forskellen med 2, så du skal giver Anders 300kr + 40kr, og Julie 300kr - 40kr.

2) Brug formlen for beregning af arealet af en trekant: T = (1/2)·h·g . Her kender du T og g. Isoler højden h.

3) Massefylden i disse enheder angiver, hvor meget 1cm3 af det pågældende materiale vejer i g.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Arealet af en trekant er det halve af højden gange grundlinien, se #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 #4 du har helt ret det #3 er noget vrøvl det er jo arealet af en firkant jeg har fundet.........


Svar #6
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) Julie 260 kr. Og Anders 340 kr. = 600 kr. Er det et rigtigt resultat?

2) 24 cm2/6 cm. Højden= 4

Er dette rigtige resultater


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 1) Yep det er rigtigt :)


Svar #8
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) Julie og Anders skal dele 600 kr. Anders skal have 80 kr. mere end Julie. Hvor meget for hver?

Svar: Julie 260 kr. Og Anders 340 kr. = 600 kr. Er det et rigtigt resultat?

2) Arealet af en trekant er 24 cm2. Grundlinjen er 6 cm.

Hvor meget er højden?

Svar: 24 cm2/6 cm. Højden= 4

Rigtige resultater? Bare for at være hel sikker. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 den første er rigtig

den anden er forkert....

du skal bruge den formel der står i #2


Svar #10
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Den forstår jeg ikke :( Kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 T betyder arealet

h betyder højde og g betyder grundlinje

formlen er T=½ h*g

du kender T og g så du skal skrive formlen således: 24=½h*6

så skal du selv regne den ud og finde h


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

1) er korrekt.

2) er ikke korrekt. T = (1/2)hg , hvoraf h = 2T/g = 2·24cm2/6cm = 8cm


Svar #13
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

du kender T og g så du skal skrive formlen således: 24=½h*6 Hvordan regner jeg så frem til 1/2h, hvad skal jeg gøre?

så skal du selv regne den ud og finde h


Brugbart svar (1)

Svar #14
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 som tidligere sagt i #11 så bliver formlen i dette tilfælde 24=½h*6

du skal regne h ud

det skal regnes ud som en nomal ligning

24=½h*6

24/6=4      4=½h     4 divideret med ½= 8

håber det lettere at forstå  


Svar #15
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

 Hvór skal det puttes ind 4 divideret med ½= 8

Har regnet mig frem til at 1/2h= 4           A=1/2h*g

G=6 cm.                  1/2h=4? Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 ja det passer

du starter med at dividere arealet med grundlinjen og så får du 4 dvs at ½h=4, derefter dividerer du 4 med ½


Svar #17
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Så højden er = 4 ?


Svar #18
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er højden= 4 eller 8?


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Genlæs #12 eller #14.


Svar #20
04. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Det har jeg gjort.. det er de resultater jeg for...


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.