Matematik

Matematisk model .. (Uden hjælpemidler)

04. januar 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) På en sø er isen i løbet af vinteren blevet 18 cm tyk. Da tøvejret kommer, aftager isens tykkelse med 0,25 cm i timen. Opstil en matematisk model, som beskriver isens tykkelse mens den smelter.

Løsning:

Mit forslag er; At det er en eksponentiel funktion, som jeg kan opstille således; y = 18 * 0,25x

Er det rigtigt det jeg har lavet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af peter lind

Hvis tykkelsen aftager med konstant hastighed, er det en lineær model.


Svar #2
04. januar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Hmm, 0,25 cm, er vel en konstant. Hvordan skal den så være?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af peter lind

Det er en lineær model med hastighed 0,25 cm/timen


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af AskTheAfghan

Jeg tror det er:

y=-0,25x+18

Hvor x gives i timen.


Svar #5
04. januar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ja - okay, er dette så den rigtige løsning? :

y = ax + b

y = 0,25x - 18


Svar #6
04. januar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Skal det ikke være i minus? - Da tykkelsen jo skal blive mindre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2011 af peter lind

Næsten rigtig y = 18-0,25x I starten er tykkelsen jo 18cm ikke -18cm


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2011 af AskTheAfghan

Jo, prøv se på #4 :)


Svar #9
04. januar 2011 af Karldenstore (Slettet)

Aha - på den måde :)


Skriv et svar til: Matematisk model .. (Uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.