Matematik

tangentligning brug for lidt hjælp

28. april 2005 af sam18 (Slettet)
xo=4
f(xo)=8
f'(xo)=1,5

ligning ser således ud p(x)=f(xo)+f'(xo)(x-x0)
hvad bliver resultatet min giver ngt underligt

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af allan_sim

Hvad får du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2005 af miss_studium (Slettet)

heysa..
Udfra de værdier du har opgivet får jeg følgende tangentligning:
y = 1,5x-2.

Håber det er hjælp nok

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

Resultat bliver hvis de givne oplysninger er korrekte:

p(8)= 8+1.5*(x-8) <=>
p(8) = -4+1.5*x

Dette betyder at det er en ret linie, skærende x-aksen i 2+2/3.
(sæt formelen ovenfor lig nul, og læs den).

Får du noget lignende?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2005 af frodo (Slettet)

nej, #2 er korrekt. X-værdien er 4 jf #0, og i #3 sættes den til 8(!)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2005 af frodo (Slettet)

hov. Der skal vist stå "+2" i #2 i stedet før den er helt korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2005 af Sentinox (Slettet)

Hej.

Unddkyld, jeg var vist lige en tand for hurtig, men du har vist fået svaret nu, jvnf #5



Svar #7
28. april 2005 af sam18 (Slettet)

hmm xo skal indsættes 4 hvorfor sætter i 8 ind

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2005 af frodo (Slettet)

se #4. Der skal også sættes 4 ind.

Svar #9
28. april 2005 af sam18 (Slettet)

godt nok en lille hjælp mere
linjen n har ligningen y=4x+1
bestem en ligning for linje m, der går gennem P(-8,39, og som står vinkelret på n..... der bruger man ortogonale formel men tja hvordan uden hjælpemidler

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. april 2005 af frodo (Slettet)

du udnytter af produktet af to ortogonale liniers hældningskoefficienter er lig -1,og indsætter derefter i formlen for en ret linie.

Du formler forventes det at du har styr på uden hjælemidler, og tallene er jo heller ikke totalt åndsvage, så detburde kunne lade sig gøre.

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2005 af Duffy

xo=4
f(xo)=8
f'(xo)=1,5

ligning ser således ud

p(x)=f(xo)+f'(xo)(x-x0)

p(x)=f(4)+f'(4)(x-4) 0

p(x)=8 + 1,5*(x-4)

p(x)=8 + 1,5x - 6

p(x) = 1,5x + 2



Duffy

Skriv et svar til: tangentligning brug for lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.