Matematik

Ligninger

05. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

Hvordan regner man ligningerne 4x-7=41 ud?  10/x=5   (læg mærke til at ''/'' står for brøk streg.

Også er der også denne her

2*2s+3*2r+4*2t-5r

Ik kun giv svaret også giv forklaringen på hvordan du har regnet den ud.:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af mongolkenth (Slettet)

+7 på begge sider så det blir 4x=48 og derefter /4 på begge sider så det blir x=8.5


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt.

Isoler x ved først at lægge 7 til på hver side. Derved findes 4x, og man dividerer med 4 for at finde 1x = x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af mongolkenth (Slettet)

Og orker ikk den anden:D.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2011 af mongolkenth (Slettet)


+7 på begge sider så det blir 4x=48 og derefter /4 på begge sider så det blir x=8.5


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den anden opgave er ikke en ligning, men en reduktionsopgave. Gang koefficienterne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 du skal starte med at samle x´erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side. Når du flytter et tal på den anden side af lighedstegnet skifter tallet fortegn. Dvs. at et positivt tal bliver negativt og omvendt.

Denne ligning vil således regnes ud på følgende måde:

4x-7=41

4x=41+7

i den oprindelige ligning stod der -7, men fordi vi flyttede 7 på den anden side af lighedstegnet bliver det til +7

nu lægger du 41 og 7 sammen

4X=48

nu ved du at 4x=48, så skal du bare dividere 48 med 4

48/4=12

x=12

håber ikke det var forvirrende :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nu er fremgangsmåden rigtig, men du har glemt at revidere resultatet.


Svar #8
05. januar 2011 af BombeGirl (Slettet)

Tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.