Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave2a:
Summen af to tal er 357, mens det ene tal er dobbelt så stort som det andet. Kald de to tal for x og y.
Opstil de sammenhænge som tallene må opfylde. Dette svarer til at opstille 2 ligninger med 2 ubekendte.
Bestem derefter de tal, dvs. løs ligningssystemet mht. x og y, uden brug af hjælpemidler.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningerne til at opstille ligningerne:

Summen af to tal er 357: x + y = 357

det ene tal er dobbelt så stort som det andet: x = 2y

Løs nu ligningssystemet

x + y = 357

x = 2y


Svar #2
05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

tak skal du have kan du også hjælpe mig med denne?

Opgave3a:
Summen af to tal er 30, mens deres produkt er 221. Kald de to tal for x og y.
Opstil de sammenhænge som tallene må opfylde. Dette svarer til at opstille 2 ligninger med 2 ubekendte.
Bestem derefter de tal, dvs. løs ligningssystemet mht. x og y,


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive summen af x og y op, og sæt den lig med 30.

Skriv dernæst produktet af x og y , og sæt det lig med 221.


Svar #4
06. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

x+y=30

x*y=221


Svar #5
06. januar 2011 af Kristina0 (Slettet)

jeg har lidt problemer med at jeg ikke kan få det til at passe håber du kan hjælpe


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.