Fysik

spørgsmål om syrer og baser!

06. januar 2011 af FrejaJ95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Håber I kan svare på mine spørgsmål

1. Et salt er lavet af sammen satte ioner, men er en syre eller en base ikke også det?

2. Hvordan hænger syrer, baser og salte sammen? Er en syre eller en base bare en opløsning af et salt eller hvordan hænger det sammen?

3. Jeg har tænkt mig at fortælle om definitionen af syrer, baser og salte, men hvad kan man ellers fortælle? Hvad skulle ens konklusion være?

Det står desværre ikke ret meget om det i min fysik bog, så jeg har virkelig brug for hjælp!


Svar #1
06. januar 2011 af FrejaJ95 (Slettet)

 ps. et sted står der, at et salt laves sådan her: et metal + en syrerest = salt + brint, men der et andet sted står: syre + base = salt. Hvad er rigtigt?!


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2011 af mathon

   der står forhåbentlig:
                                               metal  +  syre   --->   salt  +  brint


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af Pyromaniac (Slettet)

Ja, syrerester vil ikke være for godt..


Svar #4
06. januar 2011 af FrejaJ95 (Slettet)

 okay, det skal jeg huske. Men hvad med et salt? Nu står der et nyt sted, at syre + base = salt + vand

Jeg er altså virkelig forvirret!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2011 af mathon

             dannelse af salt:

                                        syre         base              salt           vand
                                         HX    +    MOH    --->    MX     +    H2O

                              


Svar #6
06. januar 2011 af FrejaJ95 (Slettet)

 okay tak! Men er der nogen, der vil foreklare mig koncentration og fortynding?


Skriv et svar til: spørgsmål om syrer og baser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.