Matematik

Opgave hjælp!

29. april 2005 af Delcasper (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x) = x^2(1-x)^9 , x tilhører [0;1].

Man skal beregne størsteværdien for f.
----

Er det meningen man skal differentiere funktionen og så kigge på grafen og finde asymptoterne eller hvorledes skal denne opgave bearbejdes?!?

MVH.

Casper og Kris

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2005 af allan_sim

I skal diffentiere funktionen og finde nulpunkter for f'(x). Disse nulpunkter samt definitionsintervallets endepunkter giver jer de lokale ekstremumssteder. Med en fortegnsundersøgelse for f'(x) finder I ud af, hvilke af disse ekstremumssteder, der er maksimumssteder, og disse finder i så funktionsværdierne for. Det største tal der dukker op er størsteværdien for f.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2005 af Duffy

f(x) = x^2(1-x)^9 , x E [0;1].

f'(x) = 2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8



f'(x) = 0

2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8 = 0

x E {0, 2/11, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1}.


f(2/11) = (2/11)^2*(1-(2/11))^9 =

1549681956/285311670611 =

0.005431540717



Duffy

Skriv et svar til: Opgave hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.