Matematik
Opgave hjælp!
29. april 2005 af
Delcasper (Slettet)
En funktion f er givet ved
f(x) = x^2(1-x)^9 , x tilhører [0;1].
Man skal beregne størsteværdien for f.
----
Er det meningen man skal differentiere funktionen og så kigge på grafen og finde asymptoterne eller hvorledes skal denne opgave bearbejdes?!?
MVH.
Casper og Kris
f(x) = x^2(1-x)^9 , x tilhører [0;1].
Man skal beregne størsteværdien for f.
----
Er det meningen man skal differentiere funktionen og så kigge på grafen og finde asymptoterne eller hvorledes skal denne opgave bearbejdes?!?
MVH.
Casper og Kris
Svar #1
29. april 2005 af frodo (Slettet)
jaa.. differentier og find ekstremumssteder. Find f(x) i disse tal i det givne interval, og undersøg funktionsværdien i endepunkterne
Svar #2
29. april 2005 af Duffy
Jeg har svært ved at få øje på nogle asymptoter. Det ville kræve en bruden rational funktion.
Men ellers:
f(x) = x^2(1-x)^9 , x E [0;1].
f'(x) = 2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8
f'(x) = 0
2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8 = 0
x E {0, 2/11, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1}.
f(2/11) = (2/11)^2*(1-(2/11))^9 =
1549681956/285311670611 =
0.005431540717
Duffy
Men ellers:
f(x) = x^2(1-x)^9 , x E [0;1].
f'(x) = 2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8
f'(x) = 0
2*x*(1-x)^9-9*x^2*(1-x)^8 = 0
x E {0, 2/11, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1}.
f(2/11) = (2/11)^2*(1-(2/11))^9 =
1549681956/285311670611 =
0.005431540717
Duffy
Skriv et svar til: Opgave hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
