Matematik

Matematik - hjælp!

06. januar 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

a) Hvor lang tid tager det at fylde et "firkantet" badekar, der er 120 cm x 60 cm x 40 cm, når der kommer 14 liter vand ud af hanen pr. minut?

120 cm x 60 cm x 40 cm= 288.000 cm3 - er det ikke noget med, at jeg skal gange det med 60?

b) Hvad koster badet, hvis prisen på vand er 27 kr. pr. m3?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn karrets rumfang i Liter. Divider rumfanget med 14 Liter/minut for at finde fyldningstiden i minutter.

b) Omregn karrets rumfang til m3 og gang med prisen for vand pr m3.


Svar #2
06. januar 2011 af Streepz (Slettet)

 Okay - hvordan beregner jeg karrets rumgang til liter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

1 Liter = 1 dm3 = 1000 cm3


Svar #4
06. januar 2011 af Streepz (Slettet)

 a) 120 cm x 60 cm x 40 cm= 288.000 kubikcentimeter/288 liter

      288 liter : 14 liter= 20 min og 57 sek


Svar #5
06. januar 2011 af Streepz (Slettet)

 b) 120 cm x 60 cm x 40 cm= 288.000 kubikcentimeter/2.880 kubikmeter

       2.880 kubikmeterx27= 77.760 kr. pr. kubikmeter?

       Det skulle gerne give 7.78 kr. pr. kubikmeter?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt, at det er 288/14 minut, men det er ikke 20 min 57 sek. Det er 20,571 min = 20 min 34 sek.

#5

288000 cm3 = 288 dm3 = 0,288 m3

0,288m3·27kr/m3 = 7,78kr (ikke kr pr m3)


Skriv et svar til: Matematik - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.