Matematik

Hjælpe

07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

liningssystemer

1 kuglepen og 7 blyanter koster 33 kr. 5 kuglepenne og 2 blyanter koster og 33 kr.

Hvad koster en kuglepen og en blyant ?

skal regnes med liningssystemer.

Hvem vil hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opstil 2 liginger på baggrund af oplysningerne i opgaven:

Kald prisen for 1 kuglepen for k og for en blyant for b. Så har vi

1 kuglepen og 7 blyanter koster 33 kr:                   1·k + 7·b = 33

5 kuglepenne og 2 blyanter koster og 33 kr:         5·k + 2·b = 33

Løs nu systemet af de to ligninger.


Svar #2
07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

mange tak tak


Svar #3
07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

kan du se om det er rigtigt

1 kuglepen og 7 blyanter koster 33 kr: 1·k + 7·b = 33

1·k + 7·b = 33


33  = 7 · b - 1 ·k                   

33 = 7- 1         

 = 6/33 = 5,5 kr.


5 kuglepenne og 2 blyanter koster og 33 kr: 5·k + 2·b = 33

5·k + 2·b = 33
 

33 = 5 · k - 2 · b

33 = 5 - 2

= 3/33 = 11 kr.

kan du se om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skriver ikke, hvad dine tal skal betyde; men de har ikke noget med løsningen til ligningssystemet at gøre.

Løs ligningerne

I:  1·k + 7·b = 33

II: 5·k + 2·b = 33

Gang den første ligning med 5 og træk så den anden ligning fra. derved fremkommer en ligning i b alene, der kan løses, og k kan så findes af den første ligning.


Svar #5
07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

Kan du ikke vise


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligning I i #4 ganges med 5:

I:  5·k + 35·b = 165

Træk nu ligning II fra denne ligning

5k + 35b -5k -2b = 165 -33

Reducer og løs.


Svar #7
08. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.