Matematik

hjælp matematik

07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvem vil hjælpe mig.

Til en skolefest inviterer festudvalget 8- 10 klasses elever og gæster udefra. Prisen er 25 kr. for skolens elever og 55 kr. for gæster. Der kommer i alt 5520 kr. ind ved billetsalget, og udvalget havde solgt 48 flere elevbilletter end gæstebilletter.

Bestem antallet af elevbillitter og gæstebillitter.

Det skal regnes med lininge..

tak forhånd....


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af Walras

Hvis du kalder gæstebilletterne x, har du, at der må gælde, at

25*(48+x)+55x=5520 

som løses for x, og du får da, at

25*(48+x)+55x=5520 <=>

1200+25x+55x=5520 <=>

80x=4320 <=>

x=54

så der er altså solgt 54 gæstebilletter og 48+54=102 elevbilletter. 

Hvis vi ønsker at tjekke, kan vi sige

102*25+54*55=5520

hvorfor vi altså har regnet rigtigt.


Svar #2
07. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.