Matematik

matematik

08. januar 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jens f[r valget mellem to former for løn

1. 5.000 kr i fast månedsløn og 10 procent af omsætningen i provision.

2. 2.000 kr i fast m[nedsløn og 15 procent af omsætningen o provision.

Hvor meget skal Jens sægle for at aflønningsform 2 best kan betale sig .


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lad x være omsætningen. Opstil udtrykket for lønnen y1 og y2 som funktion af x efter de to valgmuligneder. Løs til sidst ligningen y1(x0) = y2(x0) til at afgøre, ved hvilken omsætning aflønningsform 2 bliver mere gunstig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

y1 = 0,10x+5000

y2 = 0,15x+2000

y1 = y2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af mathon

tilføjelse forårsaget
             af
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
 

                                              y1              =          y2
                                    0,10x+5000      =    0,15x+2000

                                         0,10x+5000 = 0,15x+2000

                                                     3000 = 0,05x

                                                            x = 3000/0,05

                                                            x = 60 000

     

                                   


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.