Matematik

matematik... hjælp???

09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogen der vil hjælpe mig med denne opgave???

En tømrer bygger et tag af 6 m lang bjælker. Taghældningen skal være 30 grader.

Hvor højt bliver taget? Hvor bredt er huset?

Hvad hvis taghældningen i stedet var 40 grader?

jeg ville løse opgaven sådan: (jeg er ikke sikker)

b=cosA*c

b=cos(30)*6

b=5,19

a=sinA*c

a=sin(30)*6

a=3


Jeg har vedhæftet en tegning... det er en trekant, som jeg har løst noget af opgaven, ved at se på denne tegning.

Vedhæftet fil: opgave 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af mette48 (Slettet)

taghøjde = 6 *sin(30) = 3m

tagbredde = 2*6*cos(30) m

Det er lidt svært at afgøre hvad det er du regner ud, når du ikke skriver tekst på

mit gæt er at a er taghøjden

tagbredden er 2b, da der er 2 retvinklede trekanter på taget, se på tegningen.

Til næste spørgsmål skal du bruge 40 grader i stedet for 30

Jeg har ingen lommeregner, så jeg kan ikke kontrolere tallene


Svar #2
09. januar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

du har helt ret det gik lidt for hurtigt...

hvad mener du med at tagbredden er 2b da der er 2 retvinklede trekanter? Mener du at tagbredde er tilsammen 10,39 men hver for sig er de 5,195 ?

næste opgave: Hvad hvis taghældningen i stedet var 40 grader?

6*sin(40)=3,8

2*6*cos(40)=9,19


 


Skriv et svar til: matematik... hjælp???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.