Matematik

Matematik

09. januar 2011 af ansejensen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Mmmh. Heej alle sammen;D

-Jeg vil spørge om, hvordan man kan blive bedre til ligninger i matematik. For jeg hader det virkeligt, og især når jeg ikke kan finde ud af at løse dem!!

Nogen der kan hjælpe, ell. har gode råd (: ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af pige24 (Slettet)

3x+1=28

3x+1-1=28-1

3x=27

x=9

2x+1=x+3

2x-x=3-1

x=2

Er det sådan nogle ligninger du mener?

Du er velkommen til at spørge mig, hvis der er noget du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Brug nettet.

Fx denne hjemmeside matematikbogen.dk

eller matematikfessor.dk

Held og lykke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af mormordk (Slettet)

Den nemmeste måde at løse ligninger på er at gå frem efter regnehierakiet i modsat rækkefølge.

Først hvis der er en konstant som a*x+b=y et tal så minus b på begge sider, på den måde forsimpler du ligningen.

a*x=y-b

Derefter så tages "a" i dette tilfælde og divideres på begge sider og så er ligningen løst, da x står alene:

x=(y-b)/a

Så tag det et tal af gangen, det tager lidt tid men det gør det hele nemmere.

Håber det gjorde en forskel.


Svar #4
10. januar 2011 af ansejensen (Slettet)

#1, Jaah, det bland andet sådan nogen ligninger jeg mener;)

-Men taak for svarene alle sammen Og de gode råd, dem skal jeg nok få brug for (:


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.