Fysik

Find hastigheden

11. januar 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal: 

Find hanstigheden v ud fra bevarelse af energi fra potentiel på toppen af et bjerg til bunden af bjerget med kun kinetisk energi.
masse m = 80 kg; højde h = 1800 m, g = 9,82 m/s^2
E-pot= m*g*h
E-kin= ½*m*v


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

                      Emek = (1/2)·m·v2 + m·g·h  =  (1/2)·m·02 + m·g·= (1/2)·m·V2 + m·g·0

                                             (1/2)·m·V2 = m·g·H

                                             V = √(2·g·H)

.............

opererer du med hanstigheder og hunstigheder?   ;-)


Svar #2
11. januar 2011 af Lipase (Slettet)

Alle laver fejl, og nej Hans er ikke med i denne ligning :)

Hm.. Forstår ikke helt helt det du gør. Kan du sætte et par ord på din udregning?


Svar #3
13. januar 2011 af Lipase (Slettet)

 masse m = 80 kg;
højde h = 1800 m,
g = 9,82 m/s^2

E-pot= m*g*h
E-kin= ½*m*v^2

Løsning:


Epot= m*g*h 

Epot= 80kg*9,82m/s2*1800m = 1414080 kg*m2/s2

Ekin = ½*m*v2

141480kg*m2/s2= ½v2 * 80kg

v2 = 1414080kg*m2/s2 / ½ * 80kg

v = 35352m2/s2

M*g*h = 1/2m * v2

G*h = ½ * v2

2*g*h = v2

√2*g*h = v

________________________________

Det var sådan vi gjorde det i klassen. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. januar 2011 af mathon

...og fik

                     V = √(2·g·H) = √(2·(9,82 m/s2)·(1800 m)) = 188,021 m/s = 676,877 km/h


Skriv et svar til: Find hastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.