Matematik

Eksponentiel udvikling - finde a

11. januar 2011 af Spjc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, der lyder på følgende måde:

Eksponentiel udvikling der vokser med 57%, når x vokser med 3

- Bestem fremskrivningsfaktoren (dvs. a) for den eksponentielle udvikling..

Nogen der kan hjælpe (: ? Mange tak på forhånd.

Og formlen for en eksponentiel udvikling ser self. sådan er ud: y=b*a^x

a skal findes, som er er udviklingen vokser, når x vokser med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af mathon

                       y2/y1 = aΔx

                       1,57·y1/y1 = a3

                       a = 1,571/3


Svar #2
11. januar 2011 af Spjc (Slettet)

 Er ikke helt sikker på jeg forstår din tankegang i det du skrev?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2011 af mathon

                       y2 = b·ax2

                       y1 = b·ax1

                       y2/y1 = ax2-x1 = aΔx


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling - finde a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.